Rabu, 31 Julai 2013

Home » , , , , , , , , , , , , » Tema dan Trend Warna 2013 & 2014

Tema dan Trend Warna 2013 & 2014

Assalamualaikum w.
   Hai, khabar super riang-ria untuk anda yang sedang mencari trend warna yang hot untuk tahun 2013. Tak kisahlah cari warna tema pertunangan,nikah,resepsi perkahwinan, warna cat rumah untuk raya, nak cari baju kahwin, warna aksesori, warna tema harijadi, warna tema blog, warna baju pakai hari-hari, warna-warni aidilfitri. Eh berapa banyak warna lah? Hahaha. Untuk tahun 2013, warna banyak didominasi oleh warna-warni pastel dan ceria. Hihi ayuhle kita mencuci mata dan merabak duit. Check it outttt !


1) Mint Green 
 
Oh Comel !



2) Coral Peach 

Oh Manis!


3) Tiffany Blue

Oh Cool !


5) Monaco Blue

Oh Klasik !


6) Dusk Blue 
Oh Blog Ku Haha!

7)  Emerald Green, Hijau Zamrud 
Oh Stail !


7) Yellow Lemonade Zest 
Oh Nice !

8) Poppy Red

Oh Seksi !


9) African Violet

Oh Lovely !


10) Pastel Dusty Pink
Oh Sweety !
  Yeayyyy! Ok sila jangan over eksaited. Ya paham semua color trend kat atas lagi cantik menarik tertarik. Ape pun awak semua haruslah pilih warna yang betul-betul sesuai untuk diguna pakai. Paling penting selesa ( untuk fesyen dan aksesori) dan sejuk mata memandang (untuk dekorasi rumah, bertunang, wedding etc). Oh ya, don't forget to grab hot promotion dan macam-macam lagi barang yang comel lagi hot di Ikea Malaysia untuk sambutan Aidilfitri ! Semoga tips warna ni dapat tolong awak semua sikit-sikit apa yang patut. Kredit gambar dan info  : color 2013


  • Ehem ! Salam Ramadhan dan Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin untuk semua blogger dan pembaca. 
  • Baju raya dah siap? Berapa pasang ? Ke beli tunjuk-tunjuk saje ?
  • Kuih raya banyak tak buat? Ada kuih apa? Ke beli tunjuk-tunjuk saje ?
  • Puasa cukup tak ? Kalau tak cukup aaaa eemmm nanti kena ganti. Jangan ponteng puasa tahu ?
  • Sile lah bagi ucapan selamat hari raya dekat komen hahaha. ok bai ! :)





Copy paste dengan kredit. Terima kasih :)

25 pembaca setia tulis komen:

ummi syukrii berkata...

comey2nya kaler.. taun ni raya kami tema ala2 coral beach.. hehe

sis92 berkata...

@ummi syukrii

hihi comelnya tema , salam aidilfitri :)

Phat berkata...

lembut je color nya..apa tema raya tahun ni abg sekeluarga warna biru lembut hehe

Pykaa Pdott berkata...

Semua warna cantik2 kan . Pyka tahun nie tema hijau zamrud .

Cik S :) berkata...

Cantik semua warna tu ! Tema tahun ni ala-ala Tiffany Blue tu. Lawa sangat :)

sis92 berkata...

@Phat

hai abam , hihi nanti mesti upload gambar dalam instagram ok :)

sis92 berkata...

@Pykaa Pdott

wah, ikut top 10 punya color trend ! hihi

sis92 berkata...

@Cik S :)

selamat berbaju raya yang lawo :)

ekin schmidt berkata...

dlu mse kecik suka color merah.
tiap2 tau mmg nk bju raya color merah.haha
tp skank da besar suka color hijau.
mint green tu sedap mata mmndang sbb emerald green tu garang sgt plak :)

semua nice!

Sop Nama Saya berkata...

warna yg lebuh dan segar
sesuai utk raya :)

Ara Afiq berkata...

alaaaa comel2 nya wrna sume. rasa nk beli bju raya lagi. hehe

izan mama mia berkata...

singgah cni
wow beautiful caler

Fatihah berkata...

semua kaler nampak cantik. hihi

Sis Ieja berkata...

@ekin schmidt

ahaha sama lah dulu banyak baju warna merah, tapi sekarang minat gila warna mint green wuuwwu

Sis Ieja berkata...

@Sop Nama Saya

iya selamat hari raya abam sop :D

Sis Ieja berkata...

@Ara Afiq

haha amboi banyak nya duit dia, sis tak beli lagi tau baju raya wuuwuu

Sis Ieja berkata...

@izan mama mia

hihi mohon mama belikan 1 baju raya mint green :(

Hanna Liza berkata...

yups.. mg semua tu colour2 hot !! peach, pink green tema warna raya tahun ni. yg paling best hijau zamrud tu...OHMY....... hehe

Mizz Aiza berkata...

semua warna cantik, especially peach tu..
akak selalu beli baju yang dah siap, tahun ni tak beli lagi.. hehe..
kuih raya pun selalu beli yang dah siap, akak baru buat kuih siput je..
puasa mesti la tak cukup sebab ada cuti-cuti malaysia.. hehe..
salam ramadhan dan salam aidilfitri maaf zahir batin ya.. :D

Wak Gelas™ berkata...

chomeyynyer kaler..,ehHee

Rose Azadir berkata...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Teena Tna berkata...

Aah, skang ramai org guna color pastel, lembut jer...suka tgok warna2 yg ditunjukkan nie...

Muhammad Taufiq Azman berkata...

Paling comel emotion tu. Hehe

zulhilmi tempoyak berkata...

*hanya untuk wanita. :D

yaa syahirah berkata...

Cantinyee warna dia...

COPYRIGHTED @BLOG SIS92